Moja je čast biti trener te momčadi - Neven Polak

Moja je čast biti trener te momčadi - Neven Polak

Za ovaj veliki uspjeh našeg kluba najveće zasluge idu igračima, ali ništa manje ni stručnom stožeru koji je dao svoj maksimum van terena kako bi dečki dali svoj na terenu. Nismo imali veliki stožer, ali je bio najsrčaniji - Neven Polak, glavni trener; Josip Šomin, pomoćni trener; Robert Nemčić, voditelj ekipe.

Proučavali su protivnike, smirivali dečke, masirali, pripremali teren ako treba .... ništa nije bilo teško trojici velikana iz stručnog stožera kako bi ekipa imala sve što im je potrebno za ostvarivanje ovog velikog uspjeha.

 

Neven Josip Polak, trener HK Zelina

" Prvo bi rekao kako je ovo najveći uspjeh hrvatskog hokeja. Ući u A akupinu u takvoj konkurenciji i biti među osam najboljih klubova Europe je daleko najveći uspjeh jednog kluba.

Moja je čast biti trener te momčadi i znam koliko su se dečki odrekli da bi to uspjeli.

Ovo nam je četvrta godina da igramo B skupinu. Uvijek smo bili blizu, a sad smo napokon uspjeli.

Atmosfera je od prvog trenutka bila odlična. Vjerovali smo u sebe. Na kraju smo sve to naplatili.

Želio bi zahvaliti Josipu Šominu koji mi se odazvao pomoći kao pomoćni trener.

Prije puta smo ostali bez možda najboljeg igrača u ekipi i rijetko tko je vjerovao u ovaj uspjeh.

Nakon prvog dana dvije pobjede što je bio veliki uspjeh. Pa treće. Znali smo kako nam tek sad dolaze prave utakmice. I onda utakmica sa Turcima gdje znaš da će biti najteže i da te poraz može baciti unazad u svim pogledima, a posebno psihološkom.

Mi smo nakon tog poraza smogli snage. Uspjeli smo dečke dignuti za tu zadnju utakmicu. Utakmicu koju će svi koji su je gledali reći kako je to bila najinfarktnija utakmica ikad i jedva čekam da ju ponovno pogledam.

Nevjerojatno koliko su dečki bili jaki i u prošlosti smo takve utakmice uglavnom gubili.

Nisu nas mogli pobjediti ni suci ni Francuzi ni nitko na svijetu. I taj osjećaj nakon zadnje fučke kad znaš da si ušao u A skupinu nema premca.

Jako sam sretan i ponosan na svoje dečke koji su odradili sve što smo se dogovorili. Nikakvih grešaka nije bilo.

Neki dečki nisu igrali ni minute, ali svi smo bili ovdje kao momčad i svi su radili za klub, za jednu stvar i to je na kraju nagrađeno.

I drago mi je na kraju kad završi utakmica da je cijela Hrvatska ponosna na nas. Ovo je veliki uspjeh za jednu malu zemlju kao što je Hrvatska da bude u 8 najboljih klubova u Europi. "

 

Josip Šomin, pomoćni trener HK Zelina

" Turska 2020. Nakon mnogo godina truda, najveći uspjeh ikada u Hrvatskom hokeju gdje se u proteklih godina na klupskoj i reprezentativnoj razini puno uložilo da se napokon to sve sada isplati.

Pogotovo da ekipa uspije u svakom trenutku odigrati maksimalno što može odigrati.

Bilo je igrača koji nisu ni trenutka odigrali, ali svi zajedno i kao momčad je ovaj uspjeh ne samo za HK Zelinu nego za cijeli hrvatski hokej nešto što se moglo dogoditi prvi put, ulazak među najboljih osam momčadi u Europi.

U A skupinu smo ušli u kojoj se nakon ovog turnira ne trebamo nikako bojati ili igrati za ostanak nego punim srcem igrati za ono što se uvijek igra, a to je vrh Europe.

I moram reći da je za mene osobno koliko sam pratio proteklih 4 godine, razvitak hrvatskog hokeja na onom pravom putu koji nas vodi jednom cilju i to biti napokon među onim zemljama u hokeju koje su u Europi uvijek među prvih četiri."

 

Robert Nemčić, voditelj ekipe HK Zelina

Robi nije čovjek od velikih riječi nego od velikih djela.

Naravno da ga nema niti na jednoj slici jer Robi je uvijek bio taj s druge strane aparata kako bi obilježio ove velike trenutke. Stoga je uzeta jedna slika iz arhive.

Da ekipi ne usfali ni ptičjeg mlijeka brinuo je Robi držeći sve pod kontrolom od početka do kraja ovog putovanja u povijest kluba i hrvatskog hokeja.

Stoga je njegov doprinos itekako važan kao uostalom i od Nevena i Josipa.

I jedino što možemo im reći VELIKO HVALA za njihov rad koji nam je omogućio ovoliko veselja.