Zelina 2 dramatično izborila ulazak u 1.ligu

Zelina 2 dramatično izborila ulazak u 1.ligu

U uvertiri velikih ženskih i muških finala, naša druga seniorska ekipa Zelina 2 igrala je utakmicu razigravanja za 1.ligu protiv ekipe Marathona. Naši dečki su završili u razigravanju kao druga ekipa druge lige, a Mararhon kao peta ekipa prve lige.

Porazom od Concordie u regularnom dijelu druge lige, ekipa Zeline 2 je osvojila drugo mjesto koje nosi ulazak u razigravanje za prvu ligu protiv pete ekipe prve lige. Imati dvije ekipe u prvoj ligi bi bila odlična stvar za klub jer bi i mlađi dečki koji još nisu za prvu ekipu imali prilike igrati jače utakmice nego su to u drugoj ligi s čime bi mogli znatno više napredovati.

I dečki su ozbiljno shvatili ponuđenu priliku iako mi je s druge strane stajala vrlo dobra ekipa Marathona.

Nije počelo baš najbolje za nas. Marathon je poveo u 6 minuti.

Ali Zelina se vraća u 14 minuti. Dananić Matija je odlično osujetio jedan napad, bolje rečeno pas Marathona. Presjekavši ga krenuo je sa svoje polovice u napad na protivnički gol. Sjurio se udesno i navukao obranu Marathona na sebe koja je ostavila Strelara samog na kontra strani.

Dananić je odlično uočio samog Strelara pogodivši ga u trepavicu. Dominik je odlično reagirao pričekavši golmana da padne i zabio iznad njega za 1 - 1.

Napadi su se slijevali na obje strane i bilo je izuzetno napeto i dinamično.

U zadnjoj minuti prvog dijela, točnije nekih 45 sekundi prije kraja Zelina je ušla u kazneni prostor Marathona. Bilo je tu svega, a na kraju je Vukadinović Borna izborio kratki.

Strelar je bio neumoljiv za vodstvo 2 - 1.

Ali naši dečki ne uspijevaju održati koncentraciju do kraja prvog dijela i Marathon izjednačava netom prije zvuka sirene za kraj prvog dijela.

U drugom dijelu nastavljaju se napadi sa obje strane, ali gol pada u mrežu Zeline u 24 minuti iz kratkog za vodstvo Marathona.

Dečki će trebati još više potegnuti kako bi se dohvatila prva liga. Pomalo stišću Marathon, ali nikako ne uspijevaju doći do gola sve do 33 minute.

Kombinirali su i kombinirali na gusto postavljenu zonu Marathona i onda je Dananić Matija potegnuo provukavši loptu kroz ušicu igle super preciznim pasom do Kos Maksa.

Maks ostaje sam pred golmanom, fino kontrolira lopticu i smireno rutinerski je sprema uz lijevu stativu za novo izjednačenje.

Nisu protekle ni 3 minute, a Zelina je sada u vodstvu. Žilić Antonio je pokrenuo akciju, a Kos i Dananić su fino svojim kretanjima zavrtili obranu Marathona. Što je dalo mogućnost Žilić laganog dodavanja na Kosa u sredinu u samo srce obrane Marathona. 

Kos se fino okreće na desnu stranu povukavši obranu Marathona za sobom i pravovremeno dodaje Dananiću koji se našao sam ispred golmana.

Iako leđima okrenut Dananić prema golmanu, Matija sjajno radi forhand krug oko golmana plasiravši ju pored njega za veliko vodstvo Zeline 4-3.

Ostalo je još četiri minute do kraja i Marathon logično izvlači golmana krenuvši po izjednačenje.

Zelina ne samo da se odlično brani već i uspijeva ugrožavati prazan gol Marathona. Jednu odličnu akciju ne koristi Dananić Matija. Kad je sve već odlično napravio prošavši obranu Marathona i kad je samo trebalo pospremiti u prazan gol, doduše dosta iskosa, Matija pogađa u vanjski dio gol. Trener Polak i vođa ekipe Nemčić su se ulovili za glavu jer je to mogao biti ključ za pobjedu.

Jer minutu prije kraja opasno se disalo. Prvo su Marathonci dobro izradili obranu Zeline do skretnice ispred Piplice Domnika koji odlično reagira i brani. Ali u nastavku akcije kratki za Marathon.

Žilić hrabro istrčava i blokira udarac, ali ga pogađa u nogu za novi kratki. Marathon sada bolje odigrava, ali udarac prolazi pored gola. 

Ostalo je 30 sekundi do kraja i iskusni lisac Žilić je preuzeo odgovornost na sebe. Malo je zavlačio pa iznudio faul pa fino pronašao rupu u obrani Marathona za poslati lopticu ispod tribina što je bilo dovoljno da istekne vrijeme, a Zelina 2 se plasira u prvu ligu.

Sljedeće godine u dvoranskom prvenstvu Zelina će ponovno imati dvije ekipe, ali sada u prvoj ligi gdje će naši mladi i perspektivni mladići moći skupljati dodatno iskustvo koje im je potrebno za ulazak u prvu ekipu.

Iako je teško izdvojiti tko je bio najbolji u toj drami, ali ipak se ime Dananić Matije malo više ističe i odskače ponajviše zbog dvije vrhunske gol asistencije i prekrasnim forhand krug varkom za pobjedonosni četvrti gol.

Nastup na ovoj utakmici ubilježili su: 

Piplica Dominik (GK), Žilić Antonio, Nemčić Fran, Ilinović Filip, Vuković Luka, Hrupec Dominik, Kos Maksim, Dananić Matija, Strelar Dominik, Hrupec Bruno, Vukadinović Borna, Bigor Marko, Polak Neven (trener), Nemčić Robert (vođa ekipe).