Vladimir Brcković ZIMA

1964 - 1991.
vladimir brckovic zima

Vladimir Brcković rođen je 1964. godine u Svetom Ivanu Zelini, gdje je pohađao osnovnu školu. Završio je srednju elektrotehničku školu u Zagrebu, a nakon škole je radio u tadašnjoj "Elektri". 1991 godine prijavio se u 1. brigadu Zbora narodne garde, a pred sami Božić te godine smrtno stradava na bojištu u blizini Okučana.

Prije rata bio je izuzetno cijenjen i aktivan član zelinskog hokej kluba

Zima je bio i reprezentativac bivše države u hokeju na travi. Da je doista riječ o vrhunskom čovjeku i borcu, koji je bio izuzetno cijenjen i među Tigrovima i među sumještanima u zelinskom kraju, svjedoči činjenica da se već duži niz godina u njegovu čast u Zelini održava memorijalni turnir u hokeju na travi "Vladimir Brcković Zima", koji u zadnje vrijeme ima i međunarodni karakter. Isto tako, već duži niz godina, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Komin redovito organiziraju nogometni i vatrogasni turnir u spomen na Vladimira Brckovića Zimu.

Sanjao je Vladimir, zacijelo, kako će jednoga dana, poslije rata, sa svojim hokejaškim klubom ostvariti još mnoge pobjede. Sanjao je on kako će jednog dana doživjeti svoju najveću pobjedu - pobjedu koja će njegovu i našu Hrvatsku upisati među slobodne i neovisne države i bio je sretan što i on utire put prema toj pobjedi. Ali, onda je, tog kobnog 22. prosinca 1991., jedna neprijateljska granata stala na put između njega i njegovih snova. Ako se nisu ostvarili njegovi snovi o sportskim pobjedama u slobodnoj Hrvatskoj, jedan se njegov san ipak ostvario. Imamo slobodnu Hrvatsku. I Vladimir je doista utro put ka toj slobodi. Ne smijemo, stoga, nikada zaboraviti njegovu žrtvu, kao ni sve ostale žrtve koje su Hrvatsku dovele do slobode. U svakom trenutku moramo voljeti našu Domovinu Hrvatsku, kao što ju je volio Vladimir i kao što su je voljele sve te žrtve koje su je svojom krvlju i svojim životima stvarale.

ZIMA MEMORIJAL VIJESTI

REPREZENTACIJA OSVOJILA

REPREZENTACIJA OSVOJILA "ZIMU"

Završio nam je i 26. po redu ZIMA Memorijal..Zasluženu pobjedu odnijela je naša repka, dok su srebro osvojili naši susjedi iz Slovenije HK Lipovci, a naši dečki su izborili broncu.

Pročitaj više ....

"ZIMA MEMORIJAL"

Od 11.-13.studenog u Zelini se održava 23. turnir u dvoranskom hokeju "Zima memorijal" u spomen na našeg člana Vladimira Brckovića -Zimu.

Pročitaj više ....

22.

22." ZIMA MEMORIJAL"

Hockey klub Zelina i ove godina organizira tradicionalni 22. "Zima Memorijal", međunarodni turnir u dvoranskom hokeju, u znak uspomene na svog člana Vladimira Brckovića

Pročitaj više ....

" ZIMA MEMORIJAL"

Na dvadeset i prvom turniru nastupilo je osam muških i osam ženskih ekipa. U muškoj kategoriji najbolja je bila ekipa Mladost...

Pročitaj više ....

"20.ZIMA MEMORIJAL"

U zelinskoj sportskoj dvorani proteklog vikenda našli su se najbolji hokejaši i hokejašice Hrvatske, ali i susjednih zemalja na jubilarnom 20. memorijalu "Vladimir Brcković - Zima".

Pročitaj više ....

"20. Zima memorijal" program

Hk Zelina poziva sve zaljubljenike u hokey da dođu na program"20.Zimam memorijal".

Pročitaj više ....